Ako používať cícer semienka na klíčenieKlíčky a výhonky cizrny sa najčastejšie pridávajú do príloh, avšak naklíčená cizrna sa tiež používa vo vitariánskej kuchyni na výrobu raw humusu. Cizrna je veľmi obľúbená v arabskej kuchyni. Aj známa Chana masala sa pripravuje z klíčkov cizrny.
Charakteristika cícer na klíčenieCizrna je tiež známa pod názvom rímsky hrach a často sa konzumuje pre vysoký obsah proteínov. V jednom struku tejto rastliny ja až desiatka semien a dnes sa pestuje predovšetkým v Arabských štátoch a v Indii
Vlastným sadením a klíčením naviac ušetríte planétu od zbytočného odpadu. Stačí dózu na semienka nevyhadzovať a naplniť si ju znova semienkami z Wolfberry v ECO REFILL balení, ktoré je vyrobené z rastlinnej,plno kompostovateľnej fólie.
Vo vnútri papierovej dózy naviac nájdete jakodarček zaujímavé semienko stromu, byliny alebo kvetiny. Na stránkach eshopu Wolfberry.cz sa dozviete všetko o projekte GoGreen a tiež jakosa správne starať o darované semienko. Nech už vyrastie kdekoľvek, bude na svete zase o niečo zelenšie. A to je kúzlo celého projektu.
GO GREEN - DarčekPod číslom šarže L1700329 sa ukrýva semienko Modrínu japonského. Viac o semienku sa dozviete tu:
WOLFBERRY.CZ/GOGREENNávod na klíčenie• Semienka prepláchneme vodou. Lahko navlhčené ich vložíme do klíčiacej nádoby.
• Semienka necháme na tmavom a teplom mieste, kde začnú klíčiť.
• Rastlinky je potrebné pravideľne preplachovať(aj korienky zo spodnej strany), aby sme zabránili pliesňam (2-3 krát denne).
• Prvé klíčky sa objavia po 24 hodinách.
• Na konzumáciu sú vhodné celé rastlinky, včetne korienkov.
• Pred konzumáciou klíčky opláchnite.
Rady a typy• Doporučujeme klíčiť na klíčiacej miske alebo sitku. Nie je vhodné klíčiť semienka na vate, pretože prichádzame o chutné korienky, ktoré zarastajú do vaty.
• Pre dlhšiu trvanlivosť doporučujeme hotové klíčky skladovať v chladničke, kde nám vydržia aj týždeň.
AlergényBez alergénov
SkladovanieSkladujte v chlade a tme. Balené v ochrannej atmosfére.
Krajina pôvoduTaliansko
Obsah 200 g